Марш противників вакцинації у Києві: у РНБО заявили про російський слід

24 листопада біля Верховної Ради у Києві відбувся марш противників вакцинації проти COVID-19. Серед його учасників були люди із плакатами «Стоп QR-код», просканувавши які, можна потрапити на сайт російської політичної партії «Єдина Росія».

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України.

Там зазначають, що виявили російську інформаційну спецоперацію, спрямовану на максимальне зменшення рівня вакцинації населення України.

Зокрема, вказують у ЦПД, соцмережах, месенджерах та Telegram-каналах поширюються повідомлення про начебто негативні наслідки вакцинації.

А підтвердженням того, що Росія проводить спеціальні інформаційні заходи проти вакцинації називають останній марш противників вакцинації від COVID-19 у Києві. Організатором мітингу є організація «Права людини», яку заснував антивакцинатор Остап Стахів.

Він є одним із лідерів антивакцинаторського руху в Україні та вважає пандемію «вигадкою». Через «спростування» офіційної інформації щодо COVID-19 та поширення теорій змов сторінки Стахіва неодноразово блокували YouTube та Facebook.

16 листопада Служба безпеки України провела обшуки у Стахіва й оголосила йому про підозру в намаганні повалити конституційний лад.

У спецслужбі заявили, що заблокували «деструктивну діяльність антиукраїнської мережі, яка під антивакцинаторськими гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі».

18 листопада Галицький районний суд Львова відправив львівського антивакцинатора Остапа Стахіва під варту на 60 днів. 24 листопада має відбутися розгляд апеляції на це рішення.

Реклама

Залишити коментар