Ющенко каже, що його “ввели в оману” з фільмом для Russia Today

Оточення колишнього президента України Віктора Ющенко повідомило журналістам, що автори пропагандистського фільму російського державного каналу Russia Today ввели його в оману.

Про це повідомляє видання ВВС Україна з посиланням на джерела наближені до Ющенка

Інтерв’ю Ющенка опинилось у фільмі RT “Україна – вічне сьогодення”, бо автори стрічки “ввели в оману експрезидента і його помічників”.

За словами джерел, знімальна група не повідомила про те, хто насправді причетний до створення фільму і де він буде демонструватися. А також сказали неправду про учасників фільму.

У фільмі слова Ющенка вмонтовані в контекст тез про залежність української політичної системи від допомоги Заходу, передусім, Сполучених Штатів. Сам президент розповідає про те, якою Україна була після розпаду СРСР та з якими труднощами зустрілась в економіці та внутрішній політиці.

Російський державний канал Russia Today показав 7 листопада фільм “Україна – вічне сьогодення”, опублікований ще 24 серпня. Головним наративом фільму були аргументи, що Україна є неспроможним державним утворенням (failed state), передає Українська Правда.

У ньому також взяли участь проросійський блогер-утікач Анатолій Шарій та Ренат Кузьмін, політик з проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Реклама

Залишити коментар