Ошукав буковинців на 250 тисяч гривень: суд триматиме під вартою серійного крадія

Протягом п’яти місяців цього року 40-річний чоловік викрадав гроші та майно з будинків жителів Чернівців. Він завдав матеріальної шкоди буковинцям майже на 250 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що чоловік вчинив 14 крадіжок на території Чернівців. Порушник за допомогою віджиму металопластикових вікон і дверей проникав до помешкань, де тривали ремонтні роботи. Переважно вночі, коли приміщення були вільні, чоловік викрадав звідти майно та цінні речі. Це були інструменти, будівельний інвентар, велосипеди, дитячі мотоцикли та гроші. У подальшому порушник реалізовував викрадене або здавав у ломбард.

У результаті проведення розшукових заходів правоохоронці встановили особу крадія. Ним виявився 40-річний чернівчанин, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Поліцейські повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, затримали його та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Правоохоронці частково вилучили у затриманого речові докази. Результати товарознавчої експертизи засвідчили, що внаслідок своєї протиправної діяльності чоловік завдав збитків громадянам на загальну суму майже 250 тисяч гривень.

За клопотанням слідчих поліції Першотравневий районний суд міста Чернівці обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Якщо провину затриманого доведуть, йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Наразі триває досудове розслідування. Співробітники поліції перевіряють інформацію щодо причетності затриманого до вчинення аналогічних злочинів на території Буковини.

Реклама

Залишити коментар