Незаконно вирощували сою на міській землі: у Чернівцях викрили корупційну схему

Завдяки маніпуляціям чиновників роками незаконно використовувались 105 (сто п’ять) гектарів міської землі яка сполучає вул.Січових Стрільців з МКП “Калинівський ринок” (з напрямку с.Магала). Про це повідомляє Управління порядку та контролю за благоустроєм Чернівецької міської ради.

Управління виявило, що з двох сторін обабіч дороги, що сполучає вул.Січових Стрільців з МКП “Калинівський ринок”, міські землі використовують для промислового вирощування сої. При цьому рішень про передачу земельної ділянки будь-кому у використання чи у власність не було.

Тож 20 вересня 2021року за зверненням Управління порядку в органи Національної поліції по даному факту зареєстровали кримінальне провадження, а вже 28 вересня затримали причетних до цього людей.

Під час проведення слідчих дій з’ясували, що міські землі таким чином незаконно використовувались протягом декількох років, а “спритні ділки” користувались офіційними документами, якими чиновники колишнього департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради уповноважували їх ніби-то безоплатно за власний кошт “боротись” із шкідливими самосіянцями амброзії.

При цьому дозволялось застосування гербіцидів, пестицидів і агрохімікатів, хоча ці землі межують до охоронюваної території комунального підприємства “Чернівціводоканал” із влаштованою системою очисних і резервних водойм із питною водою.

В даний час слідчими Чернівецького районного управління поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури продовжуються заходи з документування цієї протиправної діяльності, а також вирішується питання щодо залучення до справи Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Мова може йти про майже 300 тон сої, ринкова вартість якої в нинішній час складає близько 5 мільйонів гривень. Саме АРМА уповноважена державою на всі подальші дії щодо контролю за процесом охорони та розпорядження таким майном, яке переходить у власність держави“, — йдеться у повідомленні.

Реклама

Залишити коментар