Зеленський дав орден регіоналу, який виступав проти Майдану – ЧЕСНО

Президент Володимир Зеленський нагородив орденом “За заслуги” ІІ ступеня Анатолія Федорука – міського голову Бучі з 1998 року, який підтримав Януковича та називав майданівців “терористами”.

Про це повідомляє рух “ЧЕСНО” у Telegram.

У “ЧЕСНО” нагадали, що Федорук незмінно очолює Бучу з 1998 року. У 2014 році він підтримав тодішнього президента Віктора Януковича та виступив проти Майдану. Тоді ж він називав учасників Революції Гідності “територистами”.

Українські правоохоронці звинувачують міського голову у незаконному розподілі землі. І хоча суд призначав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, політик все ж повернувся у мерське крісло. Судові ж засідання у справі відтерміновуються.

Вкотре переобрався на посаду Федорук у 2020 році. Балотувався він від партії “Слуга народу”. У 2015 році він йшов на вибори як самовисуванець. Але на виборах підтримав партію “Нові обличчя”, обранці якої допомогли сформувати йому підконтрольну більшість у міській раді.

У 2014 році Федорук пробув сили на виборах до Верховної Ради, проте програв. У 2010 році обраний на посаду мера він був як кандидат від “Партії регіонів”.

21 липня 2016 року в помешканнях мера Бучі Анатолія Федорука, а також його соратника – мера Ірпеня Володимира Карплюка, почалися обшуки слідчих Генпрокуратури.

Правоохоронці підозрюють обох мерів у незаконній забудові лісів, їм загрожує мінімум по 6 років ув’язнення.

Тодішній генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що мери Бучі та Ірпеня протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва. Зокрема – екс-депутату від колишньої “Компартії України” та екс-голові ВР Ігорю Калетнику дісталося 14 га лісових угідь.

Реклама

  • підставляють Президента його найближче оточення. Він не може знати кожного, кого його свинтуси рекомендують до нагороди, а він їм довіряє. А вони підсовують свиню! Шановний Презитенте! Придивіться до свого оточення. Хто Вам буде рекомендувати до нагород чи посад високих осіб, які були раніше скомпроментовані – женіть їх у 3 шиї подальше від себе, бо ж перший, хто ж буде потерпати від таких “друзів” то будете Ви, і все болото вуиллється на Вас. А Ви цього не заслуговуєте!

Залишити коментар