Власники незаконних МАФів встановили біля “Туристу” камінь

У Чернівцях біля готелю “Турист” незаконно встановили кам’яну брилу, яку назвали “Монументом слави”. Ініціатором встановлення конструкції став підприємець К.Гісса, за нашими даними, – власник майже двох десятків яток, які без відповідних дозволів займаються торгівлею на прощі біля готелю.

Підприємці вважають, що в такий спосіб зможуть зберегти свої МАФи під “Туристом” та стверджують, що це “подарунок місту”.

Як повідомив ТВА директор Департаменту урбаністики та архітектури міської ради Андрій Тимофійчук, встановлення споруди не погоджували. За його словами, перед встановленням будь-якої архітектурної форми необхідно отримати попереднє погодження для проєктування або ескізного проєктування, облаштування і вибору місця.

“Це в будь-якому випадку необхідно звертатися до департаменту архітектури, щоб розглянули можливість облаштування на земельній ділянці. відсутність підземних мереж або будь-яких обмежень на земельну ділянку, наявність права на земельну ділянку”, – зазначив він.

Надалі необхідно отримати згоду органу місцевого самоврядування, тобто міської ради.

“Виконавчий комітет приймає рішення про проведення конкурсу серед архітекторів. До департаменту урбаністики та архітектури з таким погодженням ніхто не звертався“, – сказав Тимофійчук.

Також він додав, що департамент шукатиме шляхи вирішення проблеми незаконного монументу. До прикладу – пропонують тимчасово його перенести на алею під готелем “Черемош”, де згодом заплановане облаштування Меморіалу загиблим воїнам.

Реклама

Залишити коментар