На “Порубному” припинили незаконне переміщення смартфонів та лікарських засобів

19 мобільних телефонів iPhone 12 Pro Max та Samsung Galaxy S21, лікарські засоби “Anflutop” i “Meloxicam” вилучено в пункті пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет».

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької митниці.

Для проходження митного контролю громадянин України, який прямував з Румунії до України, обрав смугу руху «зелений коридор», чим заявив про те, що переміщувані ним предмети не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо вивезення з митної території України.

Під час здійснення митного огляду працівники митниці виявили не заявлені, не пред’явлені та приховані від митного контролю 19 смартфонів та 26 упаковок лікарських препаратів, доступ до яких став можливий після демонтажу заводської обшивки автомобільного транспорту.

На зображенні може бути: косметика та текст «S S»

Таким чином, громадянин України вчинив дії спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України вищевказаних товарів, які згідно до ст. 370 МК України не відносяться до особистих речей громадян.

Відповідно ч.1 ст. 483 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил, за яким товар, загальною вартість понад 550 тис. грн та транспортний засіб, 2008 р. в., вартістю 250 тис.грн, вилучено.

Реклама

Залишити коментар