Видобували гравій: буковинські правоохоронці задокументували незаконний видобуток корисних копалин

На Буковині правоохоронці задокументували черговий злочин проти довкілля. Двоє чоловіків екскаватором видобували піщано-гравійну суміш поблизу села Стара Жадова. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Під час проведення оперативно-пошукових заходів щодо захисту довкілля від злочинних посягань, поліцейські виявили організацію незаконного видобування надр у селі Стара Жадова.

Там двоє чоловіків віком 50-55 років екскаватором видобували піщано-гравійну суміш і завантажували її на автомобіль “КАМАЗ”. Вказану діяльність вони здійснювали без відповідних дозвільних документів.

За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України. Також поліцейські звернулися до суду із клопотанням про накладення арешту на вилучений транспорт і вантаж.

Правопорушникам, які організували незаконне видобування піщано-гравійної суміші, загрожує до трьох років позбавленням волі.

Реклама

Залишити коментар