Ляшко: Школи в Україні у новому навчальному році не закриватимуть

В Україні цієї осені нового локдауну може і не бути. Як каже голова МОЗ, це можливо, якщо вакцинується якомога більше людей, пише ТСН.

Ляшко оцінив очікування українців щодо нового локдауну восени.

Чи чекати локдауна чи не чекати? Я пропоную не чекати. Я пропоную піти в пункт вакцинації і зробити щеплення, щоб в Україні не було локдауну“, — сказав Ляшко, передає ТСН.

У свою чергу, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко каже, що про локдаун поки мова не йде. За його словами, школи в Україні в новому навчальному році закривати не планують, навіть у разі значного поширення коронавірусу і попаданні регіону в “помаранчеву” або “червону” зони карантину.

Втім, мова йде лише про те, де 80% вчителів будуть вакциновані проти коронавірусу. Такі ж правила діятимуть і для закладів культури. Зараз в Україні є 6 млн доз вакцин різних виробників.

Тому глава МОЗ закликає українців вакцинуватися проти коронавірусу і убезпечити себе від тяжкого перебігу і смерті.

Також Ляшко розповів, коли потрібно вакцинуватися вже після того, як прищепився, і запевнив, що вакцин вистачить на всіх.

Щодо того, потрібно буде проводити ревакцинацію, якою вона буде — чи це одна додаткова бустерна доза, чи то повторний повний курс знову з дворазовим щепленням — зараз поки йдуть дискусії. Україна готова до різних сценаріїв. Найближчим часом ми заявимо про підписання контракту поставки вакцин на 2022-2023 роки. Того, що у нас було навесні 2021, вже не буде“, — сказав міністр.

Реклама

Залишити коментар