У Чернівецькій міській раді створили шість нових структурних підрозділів

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міськради.

Зокрема, у міській раді запрацювали:

– департамент інфраструктури та благоустрою міської ради;
– департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування міської ради;
– департамент соціальної політики міської ради;
– департамент транспорту та поводження з відходами міської ради;
– департамент урбаністики та архітектури міської ради;
– управління комунальної власності міської ради.

З 1 червня також було утворено два управління – охорони культурної спадщини міської ради і порядку та контролю за благоустроєм міської ради.

“Реорганізація структури була потрібна для оптимізації управлінських процесів, підвищення ефективності управління структурними підрозділами та для посилення пріоритетних напрямків розвитку міста. Під час реорганізації було ліквідовано (або наразі знаходяться в процесі ліквідації) 7 структурних підрозділів”, – йдеться в повідомленні.

Контроль за благоустроєм раніше здійснював підрозділ у складі департаменту житлово-комунального господарства, що є нелогічним, адже контролюючий орган був підпорядкований виконавчому органу, який цей орган мав би контролювати. Тепер управління знаходитиметься в прямому підпорядкуванні міському голові, відтак ефективність роботи цього органу має підвищитись.

Окрім того, збільшиться кількість інспекторів з паркування, що, в свою чергу, забезпечить налагодження порядку з паркуванням в місті. З департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин виводиться управління капітального будівництва.

Відтепер за будівництво доріг, шкіл, садочків та інших об’єктів буде відповідати департамент інфраструктури та благоустрою міської ради. Також, з’явиться управління просторового планування в департаменті урбаністики та архітектури міської ради.

Ця структура займатиметься підготовкою передпроектних пропозицій, що забезпечить кращу підготовку проектів та контроль за дотриманням визначеної концепції. Відтепер питаннями праці займатиметься департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування міської ради, адже блок праці виключили зі структури департаменту праці та соціального захисту населення.

Також, створюється департамент транспорту та поводження з відходами міської ради.

Раніше транспортною галуззю керував департамент житлово-комунального господарства, однак такий структурний підрозділ не міг одночасно якісно справлятись з усіма викликами, тому таку важливу складову, як транспорт та поводження з ТВП винесли, як окрему одиницю. Відтепер, за майно, що належить громаді – буде відповідати управління комунального майна.

Реклама

Залишити коментар