Нові пункти вакцинації у Чернівцях: скільки містян отримали щеплення

На Калинівському ринку протягом 12 червня вакцинували 45 осіб, у пункті щеплення на базі “Юності Буковини” – близько 300 людей. Про це під час прямого ефіру повідомила заступниця голови ОДА Наталія Гусак.

“Хочу подякувати бригадам, які працювали сьогодні. Це 3 бригади: міської поліклініки №1, №3, бригада з Кіцманської лікарні, яка приїхала нам допомагати вакцинувати чернівчан. Також хочу подякувати нашій молодіжній раді при Чернівецькій ОДА, які виступили волонтерами. Молодь мене вразила, вона діяла за алгоритмами, вони допомагали підписувати згоди, інформували наших чернівчан, допомагали, щоби не було скупчень. Відпрацювали на “відмінно”. Тому величезне дякую, що такі органи існують не виключно задля того, щоб існувати, а підкладають плече у таких важливих кампаніях, як-то вакцинація”, – наголосила Гусак.

Посадовиця також додала, що недопрацювання врахували на майбутнє.

“Це лише перший день роботи центру вакцинації. Нам було важливо подивитися, наскільки це організовано, потреби чернівчан, щоби ставати ще кращими. До наступних вихідних я вже бачу, що нам необхідно посилити комунікаційну кампанію. Також зробила для себе висновки, що в черзі було дуже багато чернівчан поважного віку. І ми попрацюємо з “первинкою”, щоби ці люди вчасно отримали свої запрошення через сімейних лікарів, бо до них стандарт давно вже мав дійти”.

Завтра, 13 червня, на базі “Юності Буковини” знову щепитимуть чернівчан вакциною CoronaVac китайського виробництва з 10.00 до 16.00 години. Натомість на Калинівському ринку завтра не вакцинуватимуть.

Водночас розраховували, що протягом вихідних в “Юності Буковини” вдасться щепити близько 2 тисяч буковинців, а на Калинівському ринку – до 500 осіб.

Реклама

Залишити коментар