Риба без холодильника та в сусідах з куркою: на Калинівському ринку перевірили “рибний” ряд

На Калинівському ринку перевірили продовольчих секторів № 4 та 5. Виявили продавців, які продовжують продавати продукти з порушенням санітарних норм, особливо у “рибному” ряді. Про це повідомили у головному управлінні Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

Під час перевірки встановили, що близько 60% реалізаторів готових харчових продуктів (м’ясо – ковбасні вироби, сир твердий, масло солодковершкове, сметана тощо) сектору № 4 відреагували на зауваження, які виявили під час минулого відвідування.

Гірша ситуація щодо реалізації риби та рибної продукції на секторі № 5, готова рибна продукція, що вже готова до споживання людиною ( рибні рулети, рибне філе слабосолене, салати з морською капустою в асортименті, риба в’ялена, риба копчена тощо) відкрита та знаходиться на рівні 0,5 м від землі.

Це може спричинити різні захворювання.

Також проводиться реалізація риби мороженої без холодильних вітрин. Під час реалізації відбувається розморожування даного продукту – що призводить до утворення хвороботворних бактерій що продукують токсини.

Не дотримується принцип товарного сусідства рибної продукції. На прилавках захаращено рибою змороженою, оселедцем, копченою рибою крабовими паличками та продукцією птахівництва тощо.

Відмічено також реалізацію консервації домашнього виготовлення ( м’ясні, рибні, грибні консерви).


У разі систематичних порушень чинного харчового законодавства в частині здійснення реалізації харчових продуктів (м’ясо – ковбасних виробів, масла солодковершкового, сметани, йогуртів, сиркових мас, риби та рибної продукції в асортименті) робота продовольчих секторів № 4 та 5 КП МТК “Калинівський ринок” буде призупинена.

Реклама

Залишити коментар