Відповідь на аналогічні дії Росії: Україна висилає російського консула в Одесі

Україна вирішила вислати з країни консула Генерального консульства Російської Федерації в Одесі. Він має залишити державну територію до 30 квітня.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Напередодні Росія вирішила вислати зі своєї території та оголосити персоною нон ґрата співробітника посольства України в Москві. Дипломат має виїхати з РФ до 30 квітня.

У відповідь на це МЗС України висловлює протест через висилання українського дипломата. У відомстві відкидають версію про те, що представник України нібито займався несумісною з дипломатичним статусом діяльністю.

В МЗС зазначають, що розглядають такий крок, як продовження «антиукраїнської кампанії та прояв недружніх дій проти співробітників дипломатичних установ України».

Тепер російського консула в Одесі оголошують небажаною особою та зобов’язують його покинути Україну до кінця 30 квітня.

Взаємне висилання дипломатів розпочалося з консула Генерального консульства України у Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка. Його спершу затримали через нібито отримання інформації закритого характеру. 21 квітня консул повернувся в Україну.

У відповідь на це українське МЗС вислали старшого дипломата посольства Росії. Заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін наголошував, що коли Україна оголосила про це рішення, РФ вдалася до шантажу:
“Нам закидають, мовляв, якщо ми будемо наполягати на оголошенні персоною нон грата саме співробітника посольства, а не одного з консульств, то вони будуть змушені оголосити персоною нон грата співробітника нашого посольства в Москві”.

Реклама

Залишити коментар