У Міносвіти прокоментували дисертацію Киви

Заступник міністра освіти Андрій Вітренко прокоментував захист дисертації скандальним нардепом від ОПЗЖ Іллею Кивою.

В ефірі телеканалу Україна 24 Вітренко заявив, що у відомства формально претензій до дисертації немає.

“Відповідно до позиції Міністерства освіти та науки я хочу сказати, що в даному захисті ми бачимо прояв академічної свободи установ вищої освіти. В автономній установі функціонувала спеціалізована вчена рада, яка своїм рішенням визнала дисертаційну роботу шановного пана такою, що відповідає формальним вимогам, які висуваються до таких дисертаційних робіт”, — сказав він.

Вітренко зазначив, що Міносвіти ще не отримало повний пакет документів для наказу про присвоєння Ківі звання кандидата наук.

“Але хочу сказати, що від процедури захисту до процедури підтвердження рішення вченої ради атестаційною комісією Міністерства освіти і науки буде ще подолано важкий і довгий шлях… Про те, що захист пройшов, я сам дізнався зі ЗМІ, і про те, як там все відбувалося. В Україні щодня відбувається кілька десятків захистів, є спеціалізовані відділи, які це відстежують, щоб дотримуватися процедур, там стенограма проведена, запис, будемо все вивчати і аналізувати”, — додав він.

26 квітня народний депутат від Опозиційною платформи — За життя Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю механізми державного управління. Члени вченої ради одноголосно проголосували за наукову роботу нардепа: 13 — за, 0 — проти.

Тема кандидатської дисертації – Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України).

Реклама

Коментарі:

  • Про які механізми державного управління може говорити людина з поведінкою “гопника” і як така людина потрапила у ВР і може називатися “народним депутатом”.Хоча ,яка партія,такі члени.

  • Ну, наконец-то, все увидели наших “псевдоученых” и всю прогнившую ” совковую” науку…все ворованное и “псевдо-“….потому и страна в заднице потому, что “доктора наук” такие

  • мозги не видно,но отсутствие их заметно.

  • Ну к диссертации и не будет замечаний,так как заказ выполнял действительно понимающий тему специалист,а вот, глядя на морду “защитника” этой диссертации, становится понятно,что это не кандидат,а сразу,как минимум,проФФессор, это,как минимум….

Залишити коментар