На Донеччині терористи обстріляли українських саперів, які розміновували територію

На Донеччині біля Гнутового внаслідок обстрілу бойовиків довелося евакуйовувати українських саперів, які здійснювали розмінування території.

Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Там зазначали, що сталося це 26 квітня вранці. Бойовики відкрили вогонь по садовому товариству біля Гнутового, що поблизу Маріуполя. Місце обстрілу було неподалік від поля, яке саме розміновували піротехніки.

На момент обстрілу на місці перебували 23 представники ДСНС та 5 одиниць техніки. Рятувальники були вимушені негайно зупинити роботи та залишити небезпечну ділянку. Загиблих та постраждалих немає.

Наприкінці березня піротехніки ДСНС розпочали чергову фазу розмінування в межах співпраці з представництвом The HALO Trust в Україні на ділянці Гнутове 1. Загалом планують розмінувати 12 гектарів, щоб очистити територію від вибухонебезпечних предметів та знизити мінну небезпеку до рівня, за якого люди можуть жити безпечно.

“Однак ситуація ускладнюється тим, що ділянка, на якій працюють піротехнічні відділення, розташована поблизу лінії розмежування. Щодня піротехніки ризикують власним життям, адже разом із небезпекою мін та снарядів, що вилучають фахівці, додається ще і ризик опинитися під ворожим вогнем”, — зазначають у ДСНС.

Реклама

Залишити коментар