На вихідних буковинці спалювали суху траву: рятувальники ДСНС загасили 47 пожеж

Упродовж вихідних днів рятувальники 47 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої трави та очерету, усі ці пожежі були зумовлені необережним поводженням з вогнем невстановлених осіб. Про це повідомляє пресслужба Управління ДСНС у Чернівецькій області.

Так, 9 квітня у селі Зелений Гай  Новоселицької ОТГ Чернівецького  району виникла пожежа. Там горіли суха трава та очерет. Оскільки загорання сталося на околиці населеного пункту, місцеві жителі помітили пожежу вже тоді, коли вогонь охопив 5 га сухої рослинності. Люди викликали рятувальників. Черговий караул 11 державної пожежно-рятувальної частини міста Новоселиця прибув на виклик та ліквідував пожежу в тих межах, в яких застав на момент прибуття. Внаслідок пожежі згоріли суха трава та очерет.

10 квітня рятувальники з міста Вашківці виїжджали на ліквідацію пожежі сухої трави у селі Бабине Вашківецької ОТГ Вижницького району. Площа пожежі становила  2,5 га. Трава загорілася неподалік лісового масиву, тому за умови подальшого розповсюдження полум’я, існувала загроза перекидання вогню на ліс. Щоб цього не сталося, рятувальники оперативно ліквідували пожежу на площі 2,5 га, не дозволивши вогню поширитись далі. Полум’я знищило суху траву.

Окрім пожеж на відкритій території, двічі вогнеборці ліквідовували пожежі в автомобілях та дев’ять пожеж – у житловому секторі області.

Реклама

Залишити коментар