До України прибула перша партія вакцини CoronaVac

Перша партія вакцини CoronaVac виробництва Sinovac Biotech прибула до України — літак приземлився в аеропорту Бориспіль близько 19:00.

Як повідомляє hromadske, літак зустрічали головний санітарний лікар Віктор Ляшко, представники МЗС України та посольства КНР в Україні.

У першій партії – 200 тисяч доз вакцини. Потім Україна отримає решту — загалом наша країна замовила 1,9 млн доз препарату.

У посольстві України в Китаї наголосили, що ця вакцина пройшла всі етапи клінічних досліджень, і її вже використовують у Китаї, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо.

Степанов також повідомив, що згідно з законодавством вакцина ще має пройти в Україні лабораторний контроль, який може зайняти до 10 днів. CoronaVac використовуватимуть для щеплень згідно з планом вакцинації.

Препарат CoronaVac 10 березня було зареєстровано в Україні. Ефективність вакцини від COVID-19 за підсумками третьої фази клінічних випробувань склала 83,5%.

В кінці 2020 року Міністерство охорони здоров’я України підписало контракт на поставку 1,9 доз китайської вакцини CoronaVac від коронавірусу виробництва Sinovac Biotech.

9 лютого український імпортер китайської вакцини Sinovac компанія Лекхім попросила українську владу дозволити відкласти терміни поставок першої партії до квітня. Але 13 лютого Степанов заявив, що цю вакцину мають привезти в Україну протягом 30 днів.

Згідно з умовами договору про закупівлю, перша партія в 700 тисяч доз мала надійти до України не пізніше ніж 7 березня, але тоді вона не прибула.

24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу препаратом CoviShield, який виготовляють в Індії за ліцензією британських розробників — Оксфордського університету і AstraZeneca.

Реклама

Залишити коментар