У МОЗ розповіли, коли Україна отримає вакцину Pfizer

Першу партію вакцини від коронавірусу компанії Pfizer Україна отримає вже у квітні.

Про це в інтерв’ю телеканалу Дом розповів завідувач відділу стратегії імунізації Центру громадського здоров’я МОЗ Олександр Заіка.

“У квітні вже будуть перші поставки. Також поставки будуть у другому півріччі. Це не означає, що всю гарантовану кількість поставлять одномоментно. Вакцини можуть поставлятися траншами, етапи цих поставок узгоджуються з постачальниками до того, як вони потрапляють в Україну”, — зазначив він.

24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield, який виготовляють в Індії за ліцензією британських розробників — Оксфордського університету і AstraZeneca.

В першу хвилю вакцинації потрапили медики і лікарі, задіяні в боротьбі з пандемією COVID-19, і військовослужбовці операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Серед перших вакцинованих — міністр охорони здоров’я Максим Степанов і президент Володимир Зеленський.

В рамках глобального механізму COVAX Україна розраховує отримати від 8 до 16 млн доз вакцини від коронавірусу, чого вистачить для вакцинації 4−8 млн українців.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в лютому Україна мала отримати 117 тисяч доз вакцини Pfizer/BioNTech, а за перше півріччя — від 2,2 до 3,7 млн доз препарату AstraZeneca/Oxford.

Реклама

Залишити коментар