У Чернівецькій області водій мопеда намагався підкупити поліціянтів

На Буковині слідчі задокументували надання неправомірної вигоди патрульним поліцейським.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Сьогодні, 18 березня, під час патрулювання околиць сіл Дністровського району поліцейські помітили мопед, водій якого рухався без захисного шолома. Правоохоронці зупинили транспортний засіб та роз’яснили його кермувальнику про відповідальність, яка очікує на нього за порушення ПДР.

Щоб уникнути цієї відповідальності, 35 – річний водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду. Правоохоронці відмовилися від грошей та попередили, що таке правопорушення передбачає кримінальну відповідальність. На зауваження водій не відреагував і поклав запропоновані кошти у службове авто.

Неправомірні дії буковинця поліцейські зафіксували на відео нагрудних камер та викликали слідчо-оперативну групу Дністровського районного відділу поліції, яка задокументувала факт надання неправомірної вигоди та вилучила речові докази.

Відносно порушника поліцейські склали протокол за статтею 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар