Кількість перетину українського кордону в 2021 році зменшилася в 3 рази — Держприкордонслужба

У зв’язку із введенням карантинних обмежень та тимчасовим припиненням функціонування низки пунктів пропуску рік тому, інтенсивність пасажиро-транспортного потоку на західному кордоні суттєво знизилася. Про це повідомляє пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України – Західний кордон.

Кількість людей і транспорту, які перетнули західний кордон, охоплює пункти пропуску з країнами ЄС, Білоруссю (в межах Волинської області) та Молдовою (в межах Чернівецької області). За перші два місяці 2021 року державний кордон в пунктах пропуску Західного регіонального управління перетнули 2 мільйони осіб. Це у 3,1 рази менше, ніж за аналогічний період 2020-го, коли прикордонники оформили понад 6,2 мільйона осіб.

Також, зменшилася кількість і транспортних засобів. За статистикою, у січні-лютому поточного року через державний кордон України прослідували 700 тисяч транспортних засобів. За аналогічний період 2020-го кордон перетнули майже 1,5 мільйона одиниць транспорту. Таким чином, рух транспорту зменшився у 2,1 рази

Реклама

Залишити коментар