Виходимо на роботу: підприємці “Формаркету” зібралися на пікет

Поблизу критого ринку “Формаркет” підприємці та продавці вийшли на мирну акцію протесту. Люди вимагають відкриття ринку, незважаючи на “червону зону”. 

Справа в тому, що Калинівському ринку вчора в мерії надали дозвіл на роботу. Підприємців така вибірковість обурює.

Ми зібралися для того, щоб нас відкривали, тому що все відкрили. Ми хочемо працювати. Всім потрібно сім’ю годувати. Хочемо, щоб місцева влада і керівництво вирішили, щоб ми працювали“.

Свою вимогу підприємці обґрунтовують офіційними документами. Відтак посилаються на акт введення в експлуатацію, згідно з яким “Формаркет” визначили як ринок. Також серед документів надали програму розвитку ринків м. Чернівці. В ній “Формаркет” характеризують як продовольчий ринок з перевагою сільгосппродукції, що протестувальники трактують як “ринок змішаного типу”.

Одна з підприємиць зауважила, що дотримання карантинних норм не буде проблемою. За її словами, “Формаркет” відвідує не така вже й велика кількість людей. Окрім того, регулярно працює вентиляція в усіх приміщеннях.

Нагадаємо, що, посилаючись на відсутність заборони роботи ринків змішаного типу, Роман Клічук вчора дозволив роботу Калинівського ринку.

Як на нинішній протест та самовільне відкриття “Формаркету” відреагує міське керівництво, дивіться у випуску “Тем дня” сьогодні о 19:00 на телеканалі “ТВА”.

Реклама

Залишити коментар