Українська легкоатлетка здобула золоту медаль в Торуні

Марина Бех-Романчук, багаторазова чемпіонка України при заключній шостій спробі стрибнула у довжину та приземлилася на позначці 6м 92см, здобувши для збірної України першу медаль чемпіонату Європи в приміщенні. Про це повідомили на сайті Федерації легкої атлетики України.

Цьогоріч чемпіонат Європи з легкої атлетики в приміщенні проводився в Польщі, в місті Торунь з 4 березня та завершується сьогодні, 7 березня. За цей час українцям вдалося здобути кілька медалей в різних напрямах атлетики.

За часів незалежності нашої держави, здобуток Марини Бех-Романчук – це перша золота медаль збірної України з жіночих стрибків у довжину на зимових першостях континенту. Завдяки перемозі Марини, Україна в медальному заліку зі стрибків в довжину нині займатиме не 26-ту, а 15-ту позицію.

Марина визнає, що зіштовхнулась з певними труднощами на шляху до перемоги.

Було мало змагань, постійно щось турбувало. На чемпіонат Європи я їхала, розуміючи, що готова, але при цьому не знаю, чого очікувати від самої себе. І саме тому нічого не хотіла прогнозувати. Не знала, що мені вдасться показати і реалізувати, чи не завадять ті нюанси, які були присутні на тренуваннях.

Цікавим є той факт, що саме в Торуні Марина встановила свій особистий рекорд зі стрибків в довжину – 6м 96см.

 

Фото – Національний олімпійський комітет України та національна олімпійська збірна України.

Реклама

Залишити коментар