За українську мову показали жовту картку: скандал на футбольному матчі у Львові

Шумський запитав у резервного арбітра: “Чому ви розмовляєте зі мною російською?”. І побачив перед собою “гірчичник”.
В українському футболі спалахнув скандал , – пише МБ з посиланням на СЕГОДНЯ.ua.
На 67-й хвилині матчу 15-го туру УПЛ проти “Колоса” на “Арені Львів” головному тренеру “Львова” Віталію Шумському показали жовту картку за те, що, як стверджує Шумський, він попросив резервного арбітра, киянина Миколe Кривоносова, говорити з ним українською мовою.
Відзначимо, що в цьому матчі “Львів” програв “Колосу” 0:2.
“Я хочу спілкуватися українською мовою, а мені за це дають жовті картки. Я не можу зрозуміти, за що отримав попередження. Я б хотів, щоб четвертий арбітр (Кривоносов) пояснив всій Україні, чому він попросив головного арбітра (Віктора Копієвського з Кропивницького) дати мені жовту картку. Це прецедент, так не може бути”.
“Я підійшов до четвертого судді і сказав йому щось щодо гри. Він почав розмовляти зі мною російською мовою, а я поставив йому запитання: “Чому ви розмовляєте зі мною російською мовою?”. А він по рації передав головному рефері, щоб мені дали жовту картку. Я запитую у головного судді: “За що мені жовта картка?”. Він мені не пояснив. Я б хотів, щоб всій Україні бригада арбітрів відповіла, за що вони мені дали жовту картку, тому що так не може бути”, – заявив тренер “Львова” Шумський в ефірі програми “Тур Online” на каналі “Футбол 2”
Реклама

Залишити коментар