Щоб поїзд «Чернівці-Київ» не закрили, обласна влада має передбачити в бюджеті компенсацію «Укрзалізниці», – Максим Бурбак.

Зараз відбувається планомірна акція припинення сполучення Чернівецької області з іншими регіонами України. Про це в ефірі телеканалу ТВА заявив народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

«Відміна щоденного поїзду “Чернівці-Київ” це лише один з елементів транспортної ізоляції нашої області, – наголосив політик. – Продовжується також пагубна практика закриття вантажних станцій у райцентрах і селах Буковини. Коли я був нардепом, до мене зверталися із Заставнівського району, зокрема. І ми тоді відстояли необхідність вантажної залізничної станції у Заставні. Бо закриття таких станцій одразу тягне за собою закриття бізнесу – логістично це збільшує затрати, тому возити зерно, будівельні матеріали на далекі станції – втрачається комерційний сенс».

Прикро, що народні депутати від Чернівецької області усунулися від вирішення цього питання. Протокольна зустріч з міністром інфраструктури це не вирішення питання, – вважає М.Бурбак.

«Який зиск був від цієї зустрічі, окрім того, що ви зробили фоточку для Фейсбуку? – зазначив політик. – Міністрам заборонено втручатися в господарську діяльність будь-якого підприємства, навіть якщо воно відноситься до сфери діяльності міністерства. Такі рішення приймаються керівництвом Укрзалізниці і міністр до того точно не має ніякого стосунку.

Але Укрзалізниця також не благодійна організація – і нещодавно вони заявили, що зроблять все, щоб пасажирські перевезення перестали бути збитковими».

Зважаючи на це, на думку нардепа, обласна влада має вже зараз передбачити в бюджеті цього і наступного року – як вона буде компенсовувати АТ «Укрзалізниця» збитки і від маршруту «Чернівці-Київ», і від приміського залізничного сполучення.

фото “Львівської залізниці” 

Реклама

Залишити коментар