Мер Чернівців Клічук пояснив нарахування чиновникам премій “за високі досягнення”

Міський голова Чернівців Роман Клічук в ефірі телеканалу ТВА розповів, чому в січні топ-чиновники міської ради отримали премії “за високі досягнення” та як взагалі їм нараховується зарплата.

Зокрема, мер зазначив, що схема нарахування посадовцям премій та додаткових виплат існувала у ратуші й раніше.

“У заступників, якщо не помиляюся, розмір зарплат становить приблизно 30 тисяч гривень. Є деякі працівники, які прийшли сюди на менші зарплати, а насправді ми просто об’єднані ідеєю, що ми сюди йдемо не заробляти гроші, а заробляти гроші для міста”, – заявив Клічук.

“Кожен чиновник отримує ставку, отримує надбавку за стаж, за складність роботи і доступ до секретних даних. І плюс – є положення про премії. Ці премії нараховуються автоматично, а міський голова може просто доганами знімати ці премії. Відповідно, є ринок праці. І маємо розуміти, що кожен чиновник, щоб не спокушався якимись речами, повинен отримувати гідну зарплату”, – додав мер.

“Положення про зарплати ми насправді не переглядали, а просто залишили те, яке воно було. Чесно кажучи, у зв’язку з тим, що робота інтенсивна, ми до цього навіть не дійшли. Ми розуміємо, що “премії за високі досягнення” дійсно “ріже вухо” нам усім з вами”, – сказав Роман Клічук.

Реклама

Залишити коментар