Знову відклали. Судове засідання у справі Білика вкотре не відбулося

Чергове засідання у справі підкупу виборців «рідномістянівцем» Ростиславом Біликом мало відбутися сьогодні, 1 лютого. Однак у зв’язку з технічними причинами – відсутнім у суді електропостачанням – справу перенесли. Про це повідомляють координатори громадської мережі «Опора» у Чернівецькій області.

Минулого засідання у справі допитали одного зі свідків, а саме голову дільничної виборчої комісії на місцевих виборах 2015 року. Тож загалом у вказаній справі вже допитали 7 свідків. Однак вкотре не прибули заявлені стороною обвинувачення у цій справі ключові свідки, які раніше вже були засуджені за організацію підкупу виборців на користь кандидата в депутати до Чернівецької міської ради від партії «Рідне місто» – Ростислава Білика. Наступне судове засідання у справі Білика відбудеться 15 лютого.

Нагадаємо, на місцевих виборах до Чернівецької міської ради у 2015 році спостерігачі громадської мережі «Опора» зафіксували масове фотографування бюлетенів на користь кандидата від партії «Рідне місто» Ростислава Білика. Після цього в поліції відкрили кримінальне провадження, приходили з обшуками до головного фігуранта справи. Пізніше обвинуваченого оголосили в розшук, він тривалий час перебував за кордоном. А восени 2016 року повернувся до Чернівців і заявив, що не винен. Попри відкрите кримінальне провадження, Ростислав Білик був депутат міської ради впродовж всього VII скликання. Тож за понад 5 років крапку у справі поставити так і не вдалося.

Реклама

Залишити коментар