Зеленський пообіцяв, що вакцина від COVID-19 буде безкоштовною

Президент Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти коронавірусної інфекції (COVID-19) в Україні має бути безкоштовною.

Про це він сказав на зустрічі з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим, передає Інтерфакс-Україна. За словами Зеленського, це той захист, який повинна надати держава громадянам у час пандемії.

“Не знаю, скільки коштуватиме вакцина у приватних лікарнях, але для більшості українців ця профілактика може вдарити по гаманцю. А вакцина проти COVID-19 – не те, на чому має заробляти держава”, – наголосив він.

Водночас президент підтримує розвиток ринку, щоб українці, які мають кошти, могли самостійно вакцинуватися проти COVID-19.

“Отримати вакцину проти коронавірусу – це не просто убезпечитися самому й позбутися набридливих масок. Це також турбота про все населення, це внесок у те, що ми всі повернемося до звичного життя й відновимо світові комунікації”, – зазначив Зеленський.

У свою чергу Степанов запевнив, що вакцини перевірятимуть багаторазово, українцям пропонуватимуть якісні вакцини, що зберігатимуть у належних умовах.

Реклама

Залишити коментар