Дипломат розповів, як Байден допомагав Україні отримати «Джевеліни» – КБФ

Політика Сполучених Штатів Америки щодо України за нового президента Джо Байдена буде зосереджена на реформах.

Про це заявив відомий американський дипломат, Директор Центру Євразії Атлантичної ради, Посол Сполучених Штатів в Україні у 2003-2006 роках Джон Гербст під час онлайн дискусії Київського Безпекового Форуму.

«Байден надзвичайно розуміється на Україні, як для людини, що є президентом іншої країни, звісно. Він був ключовою фігурою, що формувала політику щодо України, коли був віце-президентом», – сказав Гербст.

Дипломат наголосив, що Байден впроваджував усі жорсткі рішення щодо Москви, навіть ті, які Обама не хотів проводити.

«Наприклад, я не думаю, що видам таємницю, він обстоював надання «Джевелінів» Україні, коли був віце-президентом. Але його бос не хотів цього. Отже, я думаю, ми побачимо активнішу політику підтримки України, ніж це було за Обами», – сказав Джон Гербст.

Він також підкреслив, що на відміну від колишнього президента Дональда Трампа Джозеф Байден вважає, що для того, щоб Україна була сильною, в ній мають відбутися реформи.

«Критикуючи Трампа за Україну, треба звертати увагу перш за все на дві речі. Перше – це його надмірна політизація українського питання. А друге – йому було абсолютно байдуже на реформи в Україні. Політика його адміністрації вимагала від України реформ, але проблема була в тому, що ця політика не спиралася на волю президента. Наразі ситуація інша», – зазначив дипломат.

Київський Безпековий Форум – головний міжнародний форум України з проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.

Реклама

Залишити коментар