В МЗС України представили сайт, який “буде розповідати світові про нашу державу”

Сьогодні, 14 січня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно представив сайт “Ukraine.UA”, який, за його словами, буде розповідати світові про нашу державу, інформує УНН.

“Це наш подарунок, подарунок Міністерства закордонних справ Україні в новому році, коли Україна святкує 30-річчя своєї незалежності. Нам вдалося отримати під контроль і управління держави інтернет домен ukraine.ua. Тепер за цією адресою буде розташований сайт, який буде розказувати світові про Україну”, – заявив глава МЗС.

За словами Кулеби, в основі сайту — візуальний бренд “Ukraine Now”.

“Ми будемо якісно й професійно підтримувати цей ресурс… Там є розділ “Explore” – “Відкрий Україну”: куди поїхати, що побачити, як провести вільний час, де смачно поїсти. Там же буде розділ про історію України. Буде розділ “Invest” – “Інвестуйте в Україну”: в цьому розділі буде роз’яснюватися, як інвестувати в Україну, чому це важливо, які можливості торгівлі пропонує Україна, де ми знаходимося в питаннях торгівлі й інновацій”, – зауважив Кулеба.

Також він розповів про розділ “Навчайся в Україні”, де повідомляється про освітні послуги в Україні.

“Тобто, сайт Ukraine.UA має стати магнітом для звичайного іноземного туриста, іноземного бізнесмена, іноземного студента. Все це для того, щоб привертати до України увагу й зміцнювати її авторитет”, – додав урядовець.

Також він зазначив, що в сайт інтегрований фотобанк “Україна”.

“Фотобанк “Україна” працює. Найкращі фотографії українських та іноземних фотографів з очищеними правами, юридично все коректно, він існує. Проект можна вважати успішно виконаним. Також на сайті “Україна” буде ще розділ “Happening Now” – те, що відбувається зараз. Тобто, про всі ключові події в Україні”, – додав Кулеба.

Міністр наголосив, що до створення проекту долучилося понад 30 компаній, стартапів та освітніх і культурних інституцій.

“Зараз сайт говорить лише англійською, але вже найближчим часом ми додамо французьку, німецьку, іспанську, арабську та китайську мовні версії”, – підсумував Кулеба.

Реклама

Залишити коментар