Понад 80% українців зустрічатимуть новий рік вдома – опитування

Більше ніж 80% українців планують зустрічати новий, 2021 рік у сімейному колі, ще близько 8,8% – мають намір відзначати свято в гостях, а 2,1% – взагалі не планують святкувати, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології, пише Інтерфакс-Україна.

3% опитаних заявили, що проведуть новорічну ніч самі перед телевізором, 1,6% громадян у новорічну ніч планують працювати, а 1,5% ще не мають жодних планів на Новий рік.

Водночас близько 0,5% опитаних відзначатимуть свято, “сидячи в інтернеті”, і лише 0,1% – зустрічатимуть Новий рік у громадському закладі.

Як розповів аналітик Фонду “Демініціативи” імені Ілька Кучеріва Петро Бурковський під час презентації результатів опитування в понеділок, пандемія коронавірусу сильно вплинула на святкування Нового року.

“Порівняно з минулими роками значно скоротилася частка громадян, які думають провести (Новий рік – ІФ) у гостях, і значно збільшилася (частка – ІФ) громадян, які планують провести Новий рік удома”, – зазначив Бурковський.

Крім того, результати того ж дослідження свідчать, що 53,8% опитаних хотіли б почути новорічне привітання від Володимира Зеленського, 9,6% – не проти почути привітання від політичного лідера, якому довіряють, 9,7% – послухали б улюбленого артиста, а 16,2% – взагалі не хочуть слухати новорічні привітання.

Під час соціологічного дослідження, проведеного 5-13 грудня, методом особистого інтерв’ю було опитано 2 004 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах, окрім тимчасово непідконтрольних територій Криму і Донбасу. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

 

 

Реклама

Залишити коментар