Мінцифри розглядає можливість заборони відеоігр, які шкодять національним інтересам України

Заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков висловив думку щодо можливості заборони в Україні відеоігор, які шкодять національним інтересам держави.

Таку думку висловив у Facebook заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

“Друзі, хочу почути вашу думку – чи потрібен в Україні дієвий механізм заборони комп’ютерних ігор, які шкодять національним інтересам держави”, – написав Борняков.

Зокрема, він згадав частину відомої відеогри Call of Duty, в сюжеті якої – “умовна війна на Донбасі”.

“Красива графіка, реалістичний сюжет і ми вже звикли до постійного протистояння РФ та США в кінематографі, іграх, і, можливо, добре, що про події в Україні та їхні наслідки знатимуть в усьому світі. Але проблема значно глибше. Не виключено, що завтра не з’явиться гра, у якій нам та нашим дітям будуть пропагандувати та нав’язувати неприйнятні речі, які ставитимуть під сумнів територіальну цілісність України. А дієвого механізму, який б заборонив її розповсюдження в нашій країні, – немає”, – пояснив Борняков.

Він додав, що фільми та серіали, які суперечать національним інтересам, давно не показують в українських кінотеатрах і не транслюють українські телеканали. При цьому індустрію, яка на сьогодні налічує близько 2,7 млрд гравців, “чомусь забули”.

“Не буду лукавити, я сам палкий шанувальник комп’ютерних ігор та можу провести не одну годину з джойстиком в руках, коли маю вільний час. Але вважаю, що держава має мати можливість заборонити відеоігри, які пропагандують ліквідацію незалежності України або мають сюжет, пов’язаний з діяльністю держави-агресора, і вона представлена як позитивна”, – підкреслив заступник міністра.

Друзі, хочу почути вашу думку – чи потрібен в Україні дієвий механізм заборони комп’ютерних ігор, які шкодять…

Опубліковано Олександром Борняковим Вівторок, 24 листопада 2020 р.

Реклама

Залишити коментар