Україна та Угорщина врегулювали конфлікт щодо втручання Будапешту в місцеві вибори

Міністри закордонних справ України та Угорщини Дмитро Кулеба і Петер Сіярто домовилися відновити конструктивний діалог після втручання Будапешта в місцеві вибори в Україні.

Про це глава МЗС повідомив у Facebook у п’ятницю, 6 листопада.

Кулеба написав, що, дізнавшись про виявлений COVID-19 у Сіярто, відразу написав йому повідомлення «з побажанням швидкої перемоги над вірусом». Після цього дипломати й домовилися про відновлення діалогу між країнами.

«Петер підтримав мою пропозицію перегорнути сторінку, на якій Україна та Угорщина нещодавно обмінялися болісними ударами. Ми обидва погоджуємося, що треба винести правильні висновки з того, що сталося два тижні тому, і надалі вибудовувати конструктивний діалог. Немає альтернативи добросусідству українського та угорського народів і нашому спільному європейському та євроатлантичному майбутньому», — розповів глава МЗС України.

Він додав, що Угорщина — це важливий для України сусід, а Петер Сіярто — його колега, із яким вони багато зробили, щоб «вивести українсько-угорські відносини з піке» і мати підтримку Угорщини в ЄС і НАТО.

Про смс-телефонну дипломатію

Моя формула роботи проста: я за конструктив. Мені подобається вирішувати проблеми без…

Опубліковано Dmytro Kuleba Пʼятниця, 6 листопада 2020 р.

Нагадаємо, 25 жовтня, в день місцевих виборів в Україні, угорські чиновники агітували за Партію угорців України та чинного мера Берегова Золтана Баб’яка.

Через агітацію на Закарпатті Україна заборонило в’їзд двом високопоставленим особам з Угорщини. МЗС України вручило послу Угорщини ноту протесту.

У відповідь на це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто назвав «жалюгідним і безглуздим» рішення України заборонити в’їзд двом угорським чиновникам через втручання в місцеві вибори.

Реклама

Залишити коментар