Зеленський ввів в дію рішення РНБО щодо фінансування оборони і безпеки України на 2021 рік

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про пропозиції до проєкту держбюджету України на 2021 рік по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України.

Указ опублікований на сайті Офісу президента.

Згідно з текстом рішення РНБО, уряду доручено передбачити під час доопрацювання проєкту держбюджету на 2021 рік витрати на забезпечення національної безпеки і оборони у розмірі 5,93% ВВП. При цьому фінансування потреб сектору безпеки і оборони України передбачити на рівні не менше 267,25 млрд грн, зокрема не менше 233,1 млрд грн – із загального фонду державного бюджету та 14,1 млрд грн – зі спецфонду.

Рішення також передбачає право Кабміну на надання державних гарантій у розмірі 20 млрд грн за кредитами для фінансування програм, пов’язаних з підвищенням обороноздатності та безпеки держави, зокрема гарантії для Міністерства оборони у розмірі 16 млрд грн.

Крім того, СНБО доручила передбачити у держбюджеті на 2021 рік витрати для Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості у розмірі до 0,5% ВВП на виконання державних програм реформування оборонно-промислового комплексу, а також розвитку оборонних технологій.

Реклама

Залишити коментар