До поліції Чернівецької області станом на 13:00 надійшло 22 звернення, пов’язаних із виборами

По двох із отриманих повідомлень поліцейські склали адміністративні протоколи щодо незаконної агітації. Подій, які можуть містити ознаки кримінальних правопорушень наразі не зафіксовано.

Так, до поліції надійшло повідомлення про здійснення агітації за одного з кандидатів членом виборчої комісії. Співробітники Глибоцького відділення поліції миттєво відреагували на звернення та склали на порушника адміністративний протокол за статтею 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітації референдуму) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За такі дії чинним законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Ще один адміністративний протокол, пов’язаний з процесом волевиявлення, поліцейські Глибоччини склали на одного з кандидатів у депутати, який вихопив у члена виборчої комісії списки виборців і сфотографував їх. В діях 34-річного чоловіка містяться ознаки правопорушення, передбаченого статтею 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За іншими повідомленнями правоохоронці ще здійснюють перевірки, за результатами яких буде прийнято відповідні рішення. Поліцейські продовжують контролювати дотримання правопорядку на виборчих дільницях Буковини.

Реклама

Залишити коментар