Максим Бурбак: Місто – це не приватна фірма, тут видатки не «вріжеш»

Місцеві бюджети не здатні профінансувати більшість амбітних та популістських планів багатьох кандидатів з «альтернативних» політсил, якими вони намагаються вразити виборців. Бо для того, щоб реалізувати якусь нову ідею, потрібно буде «врізати» видатки, що були передбачені на важливі сфери. Таку думку в ефірі телеканалу ТВА висловив кандидат у депутати Чернівецької обласної ради від «Партії Чернівчан» Максим Бурбак.

За його словами, Україна наразі наближається до затвердження бюджету на наступний рік.
«Крім ухвалення парламентом державного бюджету, не варто забувати й про місцеві. Як ми за нього голосуватимемо, розуміючи, що наступний рік – це пікове навантаження через обслуговування зовнішнього боргу? Що ви будете скорочувати?», – сказав Максим Бурбак.

«В одній з програм кандидата я прочитав, що він – кризовий менеджер, він знає, що і як потрібно робити. Але бюджетна політика – зовсім інша, і дуже відрізняється від політики, яка впроваджується на комерційному підприємстві. Як працює приватна фірма? Там врізають видатки для того, щоб збільшити надходження. Скажіть, будь ласка, а що ви «вріжете» першочергово? Зарплату лікарям і вчителям? Кому ви зменшите видатки, щоб збільшити доходи бюджету? Ви говорите про закупівлю нових тролейбусів, будівництво доріг, освітлення… Всі ці проекти – це дуже добре. Але скажіть – за які гроші?! Де ви знайдете? Ось це я хотів би дізнатися в детальній дискусії з окремими кандидатами. Прикро, що цього не сталося», – додав кандидат від «Партії Чернівчан».

Реклама

Залишити коментар