Пандемію можна подолати завдяки масковому режиму – головний епідеміолог США

Директор Центрів з контролю та запобігання захворюваностям США Роберт Редфілд наголосив на існуванні наукових доказів того, що носіння маски справді захищає від коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє Голос Америки.

«Маска – найважливіший засіб захисту громадського здоров‘я, який ми маємо», – заявив Редфілд під час слухань в комітеті Сенату США.

«Ми маємо чіткі наукові докази, що це працює, – сказав Редфілд про маски. – Я навіть скажу, що ця маска більш гарантовано захистить мене від COVID, ніж коли я прийму вакцину від COVID, бо імуногенність може складати 70 відсотків, і якщо вакцина не викличе у мене відповідної реакції імунної системи, вона мене не захистить, а ця маска – так».

Він закликав американців, особливо молодь, носити маски і сказав, що за умови масового носіння масок, пандемію можна приборкати за 6-12 тижнів.

За оцінками Редфілда, вакцина від коронавірусу стане доступною широкому загалу лише восени 2021 року, а невеликі поставки коронавірусної вакцини стануть доступними наприкінці цього року.

Однак, такі оцінки Редфілда заперечив президент США Дональд Трамп. виступаючи в Білому домі в середу президент зазначив, що вакцина може стати доступною вже у жовтні і США будуть готові надати широкому загалу доступ до вакцини дуже швидко.

Він також наголосив: «Вакцина – значно ефективніша за маску» і припустив, що Редфорд «заплутався» у своїй відповіді Конгресу.

«Я на 100 відсотків переконаний у важливості вакцини, – написав Редфілд у Twitter у той самий день, – і особливо у важливості вакцини від COVID19. Вакцина від COVID19 поверне американців до нормального повсякденного життя. Найкращий захист, який ми маємо на тепер – це важливі заходи зі стримування, носіння масок, миття рук, соціальне дистанціювання та обережне ставлення до натовпів».

Реклама

Залишити коментар