“Червона” зона: Що дозволено і що заборонено у Чернівцях станом на сьогодні

25 серпня 2020 року на позачерговій сесії Чернівецької міської депутати 31 голосом «за» підтримали проєкт рішення про епідемічну ситуацію в м.Чернівці.

Згідно з документом у Чернівцях дозволяється:

  • робота громадського транспорту в режимі спеціальних перевезень, за умови дотримання усіх протиепідемічних заходів.
  • суб’єктів господарювання (ринків, побутових послуг, торгівлі, торгових комплексів, кінотеатрів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивним клубам, залам, секціям, тощо)
  • закладів громадського харчування, за умови присутності в залі не більше 20 осіб, але не менше ніж 10 кв.метрів залу на одну особу.
  • Дошкільних навчальних закладів та загальноосвітніх навчальних закладів, за умови дотримання рекомендацій головного державного санітарного лікаря України.

Окрім того, забороняється: робота розважальних закладів, зон в межах торгових центрів, проведення масових заходів з кількістю учасників більше 20 осіб у закритому приміщенні.

Також міськрада рекомендувала органам національної поліції не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть відповідно до цього рішення.  Та звернулась до Міністерства інфраструктури України щодо недопущення скасування зупинок поїздів далекого сполучення.

Відповідне рішення вже підписав секретар Чернівецької міської ради Василь Продан, повідомила пресслужба ратуші.

Як відомо, 20 серпня 2020 року Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні віднесла Чернівці до «червоної» зони.

Реклама

Залишити коментар