Лукашенко заявив, що НАТО може ввести війська в Білорусь – ЗМІ

Олександр Лукашенко заявляє, що західні країни через НАТО надають військову підтримку “альтернативному президенту”

Про це він заявив у суботу, 22 серпня 2020 року, відвідуючи навчання на військовому полігоні під Гродном, передає Еспресо.TV з посиланням на білоруську державну агенцію БелТА.

“Ви бачите, що вони вже тягнуть сюди “альтернативного президента”, роблять це всерйоз, оскільки сиплються заяви західних держав про фінансування, підтримку. Військова підтримка в наявності – пересування військ НАТО до кордонів. Вони все роблять для того, щоб затягнути сюди нібито нового президента. Він звертається до західних держав, в цьому випадку до НАТО, з метою захисту населення. Вони вводять війська – і на Білорусі можна поставити хрест”, – сказав Лукашенко.

Він також заявив, що опоненти нібито хочуть відволікти сили білоруських військових і правоохоронців, відвернути від внутрішньої ситуації і напружити на зовнішньому кордоні. Він додав, що одночасно з цим триває активізація протестних настроїв і “бандитизму”, як він висловився про мирні протести.

За словами Лукашенка, ці дії і відповідні заяви західних країн – вже пряме втручання в ситуацію в Білорусі.

При цьому він відкинув висловлену 20 серпня пропозицію від Емманюеля Макрона та Ангели Меркель – розпочати перемовини з опозицією під егідою посередницької місії ОБСЄ.

“Йдеться про фінансування, витягування нас на переговори з ОБСЄ – зрозуміло, для чого вони це роблять”, – зазначив він.

Реклама

Залишити коментар