Укравтодор віддав 130 мільйонів фірмі, наближеній до Василя Козака

Укравтодор доручив капітально ремонтувати автодорогу державного значення Житомир – Чернівці новачку з кримінальним шлейфом, повідомляє портал «Наші гроші».

Зазначається, що за інформацією, розміщеною у системі «Прозоро», Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області уклала договір з ТОВ «Будмонтажсервіс І». Ця фірма обіцяє зробити капремонт траси за 130,46 мільйонів гривень.

Чернівецький автодор обрав переможця тільки після третього конкурсу, при тому, що перший переможець пропонував зробити ремонт на 30 мільйонів дешевше ніж у «Будмонтажсервіс І». Але замовник вже після проведення торгів скасував їх через «неможливість усунення порушення, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель».

Цікаво, що за останні два роки «Будмонтажсервіс І» вперше виграє у тендерах Укравтодору. Але нинішні куратори обласної влади знають її ще з часів Папієва-Януковича. «Будмонтажсервіс І» – основний генпідрядник масштабних проектів, які реалізує за бюджетні кошти багатолітній голова Сокирянської райради Василь Козак.

Нагадаємо лише про одну відому оборудку: у 2013 році ця фірма, яку очолював тодішній депутат Чернівецької облради з Партії регіонів Олександр Гандзюк, взялася будувати будинок культури у Сокирянах. З початкових 11 мільйонів вартість будівництва зросла до 59 мільйонів і до сьогодні воно ще не завершене.

 

Реклама

Залишити коментар