Карантин: що дозволено і що заборонено у Чернівцях станом на 19 серпня

Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.08.2020 р. з 00.00 год. 17 серпня поточного року на території м.Чернівців встановлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

В зв’язку з цим відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020р. №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із внесеними у неї змінами) у м.Чернівцях забороняється:

– перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації (впродовж всього періоду дії карантину незалежно від встановленого рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19);

– діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

– робота після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

– проведення масових заходів в закладах громадського харчування у кількості більш як 20 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів;

– діяльність з надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу;

– приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;

– діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення;

– проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше 220 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід;

– перевезення пасажирів автомобільним (крім таксі) та міським електричним транспортом у міському, приміському, міжміському, міжрайонному сполученні у кількості більш як 50 відсотків кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначених в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду.

Про це у четвер, 19 серпня, повідомляє пресслужба Чернівецької міськради.

Разом з цим наголошується, що суб’єктам господарювання в своїй діяльності необхідно дотримуватись санітарних вимог та рекомендацій  Головного державного санітарного лікаря України, які розміщено на офіційному вебпорталі Міністерства охорони здоров’я України за посиланням https://moz.gov.ua/golovnij-derzhavnij-sanitarnij-likar-ukraini, зокрема  щодо:

– розміщення інформаційних матеріалів стосовно індивідуальних заходів профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;

– дотримання маскового режиму і принципів соціального дистанціювання;

– нанесення маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції не менше 1,5м;

– організації місць для обробки рук спиртовмісними антисептиками,  обробки контактних поверхонь спиртовмісними дезінфікуючими засобами в посиленому режимі;

– проведення (перед початком зміни) температурного скринінгу працівників і недопущення до роботи осіб з підвищеною температурою (понад 37,2 0С) або ознаками респіраторних захворювань;

– дотримання інших заходів і рекомендацій, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).”

Реклама

Залишити коментар