COVID-19 можна підхопити і на весіллі, і в маршрутці: де найчастіше інфікуються буковинці

Головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко назвала місця, де жителі області найчастіше інфікуються коронавірусом.

Як вона розповіла в коментарі molbuk.ua, щоразу групи людей інфікуються за різних обставин.

“Коли був жорсткий карантин, люди часто інфікувалися в магазинах, адже це було одне з небагатьох місць, куди вони могли піти. Але найбільше інфіковувалося від інших членів родини, тобто в побутових умовах. Ця тенденція залишається і зараз. Коли відновили роботу різні суб’єкти господарювання, то почали фіксувати COVID-19 серед працівників перукарень, салонів краси. Частина буковинців інфікувалась у громадському транспорті”, – пояснила Наталія Гопко.

Останніми тижнями спалахи захворювання в області зафіксували після кількох пишних весіль, зокрема на Кіцманщині. Після масштабних святкувань COVID-19 виявили у десятків гостей, ще більше – у контактних осіб. Через це Кіцманщина надалі залишається у “червоній” карантинній зоні.

“Кіцманщина – наразі безумовний лідер по захворюваності. Чернівці стабільно теж у лідерах, але в місті вищі ризики інфікуватися в різних місцях. Зокрема, йдеться і про активне спілкування людей на вулицях міста, такій як вулиця Кобилянської, де в закладах харчування не завжди дотримуються дистанції, маскового режиму. В інших районах області приріст хворих менший, але стабільної ситуації немає, ми фіксуємо зростання кількості хворих загалом”, – додала санітарна лікарка.

Крім того, зросла кількість хворих і серед людей, які повертаються з-за кордону. Чимало тих, хто повернувся з курортів, роблять тести на COVID-19 і отримують позитивний результат.

Тож хороша циркуляція повітря, менше проведеного часу у приміщенні чи серед натовпу та ретельне дотримання правил гігієни є найліпшим захистом, якщо все ж довелося опинитися у людному місці.

Реклама

Залишити коментар