У МОН розповіли про нововведення для вступників

Міносвіти запровадило низку нових правил для вступної кампанії 2020 року. Подробиці повідомив заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко під час брифінгу в середу, 29 липня, передає Кореспондент.

Так, уже з 1 серпня абітурієнти можуть подавати документи до закладів вищої освіти. При цьому кожен вступник може подати п’ять заяв на бюджет і необмежену кількість заяв на контракт, інформував чиновник.
“Вступна кампанія в заклади вищої освіти розпочнеться 1 серпня. 1 серпня о 10:00 ранку буде відкрита можливість реєстрації електронних кабінетів”, – зазначив Вітренко.

Також цього року з 1 по 12 серпня абітурієнти зможуть скласти вступні іспити замість ЗНО та творчі конкурси на певні спеціальності під час вступу на бюджет.

Ще одним нововведенням стали квоти для вступників з АР Крим та Севастополя і непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, анонсував заступник міністра.

“В освітньому центрі (“Крим-Україна” або “Донбас-Україна”) особи з тимчасово окупованих територій можуть подати до 5 заяв і брати участь у конкурсі на місця державного замовлення в рамках спеціальної квоти для прийому вступників із тимчасово окупованих територій на основі повної загальної середньої освіти”, – підкреслив він.

Крім того, в МОН абітурієнтам-пільговикам дозволили подати електронні заяви на вступ за наявності хоча б одного сертифіката ЗНО 2017-2020 років.

“Для цього їм потрібно перед подачею заяв звернутися в один із закладів вищої або професійної освіти з підтверджувальними документами для внесення їх до Реєстру осіб зі спеціальними умовами”, – заявив Вітренко.

Реклама

Залишити коментар