Митрополит Епіфаній привітав українців з Днем хрещення Русі-України

Митрополит Київський, предстоятель Православної церкви України Епіфаній під час літургії у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі привітав українців з 1032 річницею хрещення Київської Русі-України, передає УНН.

“Дорогі брати і сестри, сердечно вітаю усіх вас з визначною подією для УПЦ і всього українського народу – 1032 річницею хрещення Русі-України. Зміст та вагомість цієї події можемо порівняти із значенням для кожного з нас особисто прийняття хрещення”, – сказав Епіфаній.

Сьогоднішня літургія була присвячена також дню пам’яті Святого Рівноапостольного князя Володимира. Божественну літургію провели у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. Її очолював Блаженніший Митрополит Епіфаній.

Окрім представників ПЦУ, були присутні й парафіяни, які перебували у масках, але через скупчення людей соціальної дистанції не дотримувалися. Після завершення літургії в соборі молебень буде відбуватися біля пам’ятника святому рівноапостольному князеві Володимиру на Володимирській гірці.

Нагадаємо, 28 липня відзначають День хрещення Київської Русі-України і водночас вшановують пам’ять рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі.

Хрещення Київської Русі-України відзначається згідно з Указом Президента від 25 липня 2008 року.

Реклама

Залишити коментар