На Херсонщині заробітчан здавали в рабство – поліція

На Херсонщині поліцейські звільнили з трудової експлуатації 13 заробітчан, яких змушували безкоштовно працювати на полях місцевих фермерів.

Про це повідомляє Обозреватель з посиланнм на пресслужбу поліції Херсонської області.

“Інформація про незаконне утримання людей на території домоволодіння 30-річного жителя одного з сіл Скадовського району надійшла від двох заробітчан. Вони пояснили, що їх змушували працювати на полях і роботу не оплачували. Чоловікам вдалося втекти і вони відразу звернулися до поліції”, – розповіли правоохоронці.

Спецоперацію зі звільнення працівників о 4 годині ранку здійснили працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП Скадовського відділення поліції, під процесуальним керівництвом Скадовської районної прокуратури і при силовій підтримці спецпідрозділу поліції КОРД.

За даними поліції, в “трудовому таборі” перебувало 13 осіб у віці від 19 до 53 років, серед них були дві жінки. Люди працювали на полях під палючим сонцем з 5 ранку і до сутінків. Робочі розповіли, що на них психологічно тиснули і постійно залякували, а гроші обіцяли виплатити лише наприкінці літнього сезону.

Власник домоволодіння називав себе бригадиром і здавав своїх бранців “в оренду” місцевим фермерам. Жили всі 13 осіб в сараї в антисанітарних умовах.

Як встановили слідчі, 30-річний вербувальник шукав безкоштовну робочу силу серед соціально незахищених категорій населення переважно в Кіровоградській і Закарпатській областях. Обіцяв гідну зарплату, безкоштовне проживання та харчування. Коли ж люди потрапляли на місце, їх примушували до важкої праці, а гроші вербувальник забирав собі.

Зараз відкрито кримінальне провадження за ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України, а також вирішується питання про відкриття провадження за ст.149 (Торгівля людьми) КК України. Тривають слідчі дії. Звільненим громадянам надають медичну та психологічну допомогу.

Реклама

Залишити коментар