Захоплення заручників у Луцьку: що відомо на даний момент

Вівторок, 21 липня, в Луцьку розпочався з повідомлення про захоплення заручників. У центрі міста терорист зупинив автобус Берестечко-Краснилівка і забарикадувався в ньому. У заручниках близько 20 осіб. У чоловіка при собі зброя і вибухівка, він називає себе борцем із системою і вже висунув низку вимог, повідомляє Кореспондент.

Що відомо про терориста

Заручників захопив чоловік, яка називає себе Максим Плохой. В інтернеті за авторством Максима Плохого є книга “Філософія Злочинця”, що описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

Ось типовий уривок з цієї книги: “Мене 15 років виправляють, але я не виправився, а скоріше навпаки – я ще більше став тим, ким я є. Чому? Тому, що я справляюся з самим собою і тому не виправляюся іншими. Тому, що я не продаю себе страхом. Мене можна вбити, але це не виправить. Я – це завжди Я, бо – Я можу. Я можу, тому що є лише одне, чого я не можу – же не бути Злочинцем. Я можу, тому що вирішую все сам і живу по-своєму. Я можу, тому що я Один. І я не боюся. Злочинець – це глибина і не може не бути ним той, у кого вона є”

Перед захопленням заручників чоловік записав відео і виклав вимоги в соцмережі.

Зокрема, він привітав всіх з днем ​​антисистеми і заявив, що “держава – це перший терорист”.

Він вимагає, щоб глави Конституційного і Верховного судів, Вищої ради правосуддя, генеральний прокурор, міністр юстиції, прем’єр-міністр, спікер Верховної Ради, міністр оборони, глава СБУ, МВС, екс-президент Петро Порошенко, бізнесмени Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Віктор Пінчук опублікували в своїх соціальних мережах відеозвернення з текстом “Я – терорист в законі”.

Плохой називає те, що відбувається, “Днем Антисистеми” і погрожує підірвати автобус в разі невиконання його вимог.

Дії влади

Президент Володимир Зеленський заявив, що тримає ситуацію під особистим контролем.

“Робиться все, щоб ситуація була врегульована без жертв. Тримаю те, що відбувається, під особистим контролем”, – заявив Зеленський.

А в Луцьк вже виїхав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За фактом захоплення заручників вже відкрили кримінальну справу.

На місце подій підтягнули спецназ, який готовий виконати завдання щодо усунення злочинця.

У соцмережах повідомляють, що правоохоронці вже зробили невдалу спробу штурму автобуса, через що було чутно постріли.

В поліції також повідомили, що чоловік, який захопив автобус із заручниками, перебував на психіатричному лікуванні.

Реклама

Залишити коментар