ЄС вимагає створити комісію для розслідування фальсифікації справ проти Порошенка

“Європейська солідарність” вимагає створення тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування фактів втручання Офісу президента та генерального прокурора в роботу Державного бюро розслідувань і фальсифікації справ проти лідера політсили, п’ятого президента України Петра Порошенка, заявила співголова фракції Ірина Геращенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Якщо олігархічні канали не помічають “українського Вотергейту”, який розв’язався минулого тижня, це не означає, що його немає, коли є прямі свідчення керівництва силових структур і спеціальних органів про пряме втручання в їхню роботу і вказівки Банкової, зокрема (президента України Володимира – ІФ-У) Зеленського, щодо політичних репресій проти опозиції”, – заявила Геращенко під час Погоджувальної ради парламенту в понеділок.

“Європейська солідарність” вимагає створення тимчасової слідчої комісії з фальсифікації справ щодо Порошенка і тиску на ДБР та інші силові структури”, – заявила співголова фракції.

Вона також нагадала, що сьогодні судять підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яну Дугарь, Андрія Антоненка та Юлію Кузьменко, які понад шість місяців перебувають у слідчих ізоляторах.

“Справа розвалюється на очах, прокурори туди не з’являються, але Зеленський вже визнав їх винними, тому людей тримають під вартою. Ми вимагаємо, щоб усе це стало предметом розслідування ТСК”, – зазначила Геращенко.

Реклама

Залишити коментар