Є відчуття, що влада веде Україну не в тому напрямку – Данило Лубківський

В суспільстві продовжує збільшуватися кількість людей, які вважають, що влада веде країну в неправильному напрямку.

Про це під час онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму заявив модератор дискусії, екс-заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський.

«Соціологія демонструє, що в нашому суспільстві знову наростає відчуття, що влада йде в неправильному напрямку. Різко падає популярність президента Зеленського. Частина виборців навертаються до проросійських сил», – сказав він.

«Різке зростання кількості хворих на коронавірус в Україні. Повінь на Західній Україні. Загроза відкату в стратегічних сферах, принципово важливих для стратегічних реформ України – це децентралізація, освіта, охорона здоров’я. Економічна і політична криза, яка реально вже сьогодні відбувається в Україні. Переслідування опозиції і водночас брак ясних альтернатив. І масштабна світова невпевненість», – перерахував загрози дипломат.

Данило Лубківський зазначив, що більшість українців охоплюють дуже суперечливі відчуття.

«Є певне розчарування в ілюзіях, є відчуття відсутності альтернатив, є брак довіри до ефективності влади», – сказав він.

Лубківський також додав, що влада не розуміє загрози, яку несе Росія.

«На наше духовне, гуманітарне здоров’я відбувається наступ, цілком свідомий наступ російських сил. У той самий час українська влада, на жаль, дуже часто діє за принципом «какая разница?», не розуміючи важливості цієї відповіді на цю загрозу», – резюмував він.

Київський Безпековий Форум – провідний міжнародний форум України з обговорення проблем миру і безпеки. Заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.

Реклама

Залишити коментар