Надбавки медикам виплатили у 14 регіонах, а Буковині не вистачило грошей

14 регіонів України вже виплатили всі надбавки до 300% за березень лікарям за безпосередню роботу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією Covid-19, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на традиційній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського, передає Інтерфакс-Україна.

При цьому в Миколаївській області не фіксували жодного хворого на Covid-19 в березні, а Чернівецька область, де поширення хвороби було найбільшим, потребуватиме дофінансування. За словами Степанова, інші регіони завершать виплату надбавок на початку наступного тижня.

“Радий, що процес рухається. Вже отримав позитивні відгуки медиків, які отримали надбавки. Цей процес йде швидко, коли налагоджена співпраця Кабінету міністрів і місцевої влади. У Херсонській області всі виплати завершили ще минулого тижня, серед лідерів – і Дніпропетровська та Львівська області. Водночас Волинь, Луганська, Рівненська область і деякі інші області досі застрягли в бюрократичній тяганині. А треба починати вже виплати за квітень”, – наголосив Зеленський, повідомляє прес-служба глави держави.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що зараз лікарні укладають угоди з Національною службою здоров’я України для виплати надбавок за роботу з пацієнтами з COVID-19 за квітень, і пообіцяв зробити все можливе для прискорення процесу.

Народний депутат України VII-VIII скликань Максим Бурбак, заявив, що Буковину в столиці називають українським Уханем. І висловив обурення, що центр епідемії фінансують за залишковим принципом.

“Це неподобство, коли епіцентр епідемії фінансують по залишковому принципу!!! Очікую на реакцію наших народних депутатів від Чернівецької області!!!”, – заявив Бурбак на своїй сторінці у Facebook.

Реклама

Залишити коментар