Рада закликала парламенти світу засудити російську збройну агресію в Україні

Рішення підтримали 309 народних депутатів

Верховна Рада ухвалила постанову № 3068 про звернення до парламентів іноземних держав і асамблей міжнародних організацій із закликом засудити російську агресію проти України. Рішення підтримали 309 народних депутатів на позачерговому засіданні в четвер, 30 квітня.

Проти голосували лише представники партії “Опозиційна платформа – За життя”.

У постанові парламент закликає засудити дії РФ, спрямовані проти територіальної цілісності та суверенітету України, посилювати політико-дипломатичний і санкційний тиск на державу-окупанта – аж до повного припинення нею збройної агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Крім того, український парламент просить продовжувати політику невизнання анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополь і засудити порушення Росією прав і свобод людини на тимчасово окупованих територіях.

У постанові також доручається голові ВР Дмитру Разумкову невідкладно направити текст звернення до парламентів іноземних держав і парламентських асамблей міжнародних організацій. Авторами проєкту є 12 нардепів – членів комітету з питань закордонної політики та міжпарламентського співробітництва.

Реклама

Залишити коментар