Нідерландські вчені знайшли антитіло проти коронавірусу

Вчені Медичного центру Еразма в Роттердамі та Утрехтського університету заявляють, що знайшли антитіло до вірусу SARS-CoV-2.

Про це повідомляє NOS.

«Це найперше відоме нам антитіло, яке блокує інфекцію, і є велика ймовірність, що воно також буде використане для виготовлення ліків, які надійдуть у продаж», — говорить роттердамський професор клітинної біології Франк Гросфелд.

Після попередніх досліджень аналогічних до Covid-19 вірусних інфекцій дослідники вже мали це антитіло в лабораторії.
«Ми повинні щось зробити, і, можливо, у нас вже щось є. Тому ми негайно почали працювати і працювали цілодобово», — сказав Гросфелд.

Він також додав, що робота ще триває, а дієвість антитіла має бути перевірена на людині, тож всі ці дослідження можуть затягнутися на місяці. Зараз ці дослідження повинні отримати схвалення від інших провідних вчених в області біології.

Вчений з Утрехта Беренд-Ян Бош наголосив, що це багатообіцяючий крок, але ще зарано говорити про ефективність. Антитіло в майбутньому може бути використано для виготовлення ліків проти коронавірусу.

Фахівці підкреслили, що найефективніше — це профілактика, а не лікування. Тож потрібна вакцина, розробка якої може зайняти два роки.

Спалах нового коронавірусу був зафіксований наприкінці грудня 2019 року у китайському місті Ухань. Хвороба поширилася земною кулею. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила пандемію коронавірусу.

У Нідерландах наразі підтверджено 959 випадків захворювання на коронавірус.

За даними МОЗ станом на ранок 15 березня в Україні зареєстровано 3 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. В Чернівецькій області – два випадки та в Житомирській — один (летальний). Усього у світі зареєстровано 156 400 випадків захворювання COVID-19, з них 73 968 (47,3%) осіб одужали.

Реклама

Залишити коментар